Jeugd

Are You Ready heeft 81 jeugdleden (6-17 jaar). Om de tennissport te promoten, verzorgt clubtrainer Carolien de Vries jaarlijks tijdens de gymlessen drie keer schooltennis aan de groepen 3 en 4 van de basisscholen in Vries. Kinderen die het leuk vinden, kunnen vervolgens meedoen met het speciale Tenniskids-programma. Hierbij krijgen ze het AYR-lidmaatschap (inclusief KNLTB-pasje) en 10 lessen van 45 minuten op het tennispark. De prijs voor het Tenniskids-programma bedraagt € 62,50 exclusief racket of € 72,50 inclusief een racket.
Met het KNLTB-lidmaatschap kunnen de kinderen vrij spelen op de banen en deelnemen aan de competitie, toernooien en activiteiten van de jeugdcommissie. Ook kunnen de jeugdleden, na afloop van de Tenniskids-lessen, tegen betaling vervolglessen volgen bij tennisschool Carolien. Voor meer informatie zie de site: www.tennisschoolcarolien.nl
Na het jaar waarin de speler meedeed aan het Tenniskids-programma, wordt de jeugdspeler miniorlid. De contributietarieven worden jaarlijks vastgesteld en staan vermeld op de website.

Indeling jeugdspelers in rood, oranje, groen en geel

Bij de jeugd wordt een verschil gemaakt in rood, oranje, groen en geel spelers op basis van leeftijd. Jonge spelers (6-9 jaar) gaan van start als ‘rood’ spelers. Ze spelen met een foam bal of een bal die geel-rood van kleur is. Dit is een trage bal die niet hoog opstuitert. Het spel wordt gespeeld op een minibaantje. Dit is ongeveer een kwart van een volledige tennisbaan.
Vanaf het jaar waarin de speler 8 wordt, kan de rode speler doorschuiven naar oranje (8-11 jaar). Oranje speelt met een geel-oranje bal die iets meer opstuitert en iets sneller is dan de rode bal. Er wordt gespeeld op driekwart van een volledige baan.
Vanaf het jaar waarin de speler 10 wordt, kan de oranje speler doorschuiven naar groen (10-12 jaar). Groen spelers spelen met een geel-groene bal die iets trager is en minder opstuitert dan de volwassen ‘gele’ tennisbal. Er wordt gespeeld op het volledige tennisveld. Vanaf het jaar dat de speler 11 wordt kan de groene speler doorschuiven naar geel. Daarbij speelt hij met de gele bal en speelt hij tennis zoals de volwassen clubspelers.

Informatie over activiteiten voor de jeugd

De jeugd bij Are You Ready wordt gestimuleerd om deel te nemen aan de KNLTB-competitie (wedstrijden spelen), kan meedoen aan diverse gezelligheidstoernooitjes en een kampeerkamp, kan deelnemen aan de clubkampioenschappen enkel en dubbel, kan ranglijst-toernooien in de regio spelen en kan vrij spelen op de banen. Hieronder gaan we kort op deze activiteiten in.

KNLTB-competitie

Voor de rood en oranje spelers is er (m.u.v. de maanden december, januari en februari) maandelijks de World Tour competitie op een zondagochtend bij Are You Ready en bij verenigingen in de buurt. Voor de groen en geelspelers zijn er voorjaars- en najaarscompetities op woensdagmiddag, zaterdag of zondag. In zowel het voorjaar als in het najaar gaat het daarbij om circa 7 speeldagen.
Aan alle competitievormen wordt in teamverband deelgenomen.
De jeugdcompetitie wordt voor onze club georganiseerd door onze verenigingscompetitieleiders, Kim Munting en Jeroen Lasonder.

Activiteiten jeugdcommissie

De jeugdcommissie organiseert een nieuwjaarsactiviteit (bowlen/squash), openingstoernooi, ouder/kindtoernooi (samen met de recreatiecommissie), kampeerkamp en slottoernooi. Plezier staat bij alle activiteiten voorop. Jeugdleden ontvangen circa drie weken voor aanvang van elke activiteit een uitnodiging per mail. Alleen voor het kampeerkamp en de nieuwjaarsactiviteit wordt een kleine bijdrage gevraagd. De jeugdcommissie is bereikbaar via [email protected].

Kalender activiteiten JC

De activiteiten van de Jeugdcommissie vindt u in de agenda.

Clubkampioenschappen enkel en dubbel

De jeugdleden worden gestimuleerd om mee te doen aan de clubkampioenschappen op hun eigen niveau. Voor de zomervakantie worden de enkelkampioenschappen gespeeld, na de zomervakantie de dubbelkampioenschappen. De organisatie is in handen van de clubkampioenschappencommissie. Alle leden worden per mail uitgenodigd om zich op te geven.

Toernooien

Gedurende het hele jaar organiseren de clubs in de regio, waaronder ook Are You Ready, ranglijsttoernooien. Hieraan nemen jeugdleden op eigen initiatief deel. Bij toernooien spelen de jeugdleden wedstrijden tegen even oude of gelijkwaardige tegenstanders en werken aan hun zogenaamde speelsterkte. Elke deelname aan een toernooi of competitiewedstrijd levert winst- of verliespunten op voor de KNLTB speelsterkte die op het KNLTB pasje staat. Opgeven voor toernooien gaat via de website www.toernooi.nl. Voor iedere categorie waarvoor een speler inschrijft is toernooigeld verschuldigd, doorgaans 6 tot 10 euro. Dit wordt automatisch afgeschreven. Hieronder hebben we een handleiding voor het opgeven via www.toernooi.nl toegevoegd. De eerste keer is het opgeven even lastig, maar alle volgende keren is het erg makkelijk.
NB!!! Are You Ready organiseert jaarlijks in de laatste week van de zomervakantie, dit jaar van 28 augustus t/m 3 september het Are You Ready Open Jeugd Toernooi. Alle niveaus (van rood t/m 17 jaar) kunnen hieraan meedoen. Met circa 140 deelnemers is het jeugdtoernooi van AYR al jaren het grootste toernooi van de regio! Je krijgt natuurlijk een uitnodiging per mail, maar je kunt je ook direct opgeven via www.toernooi.nl.

Vrij spelen

Jeugdleden in de basisschoolleeftijd kunnen dagelijks tot 18.00 uur vrij spelen op de banen, indien beschikbaar. ’s Avonds hebben zij in principe geen speelrecht. Dat wil zeggen als er oudere spelers komen, mogen zij de baan direct overnemen. Jeugdleden op de middelbare school kunnen ook ’s avonds vrij spelen op de banen, indien beschikbaar.
Om de speeltijd te garanderen dienen de jeugdleden de baan af te hangen via het elektronische afhangbord in de hal bij de kleedkamers. Na het spelen moet de baan netjes worden geveegd. Het sproeien van de banen verloopt automatisch op de bij elke baan aangegeven tijdstippen.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 592 543 741

Are You Ready , Oosterkampen 1a, 9481 AK Vries

Postbus 32
948O AA Vries

KVK-nummer

40046233